DAG EXTRA

Hi! Maak er een dankbare dag van

Onlangs heb je de 30 DAGEN van de online cursus persoonlijk leiderschapsontwikkeling met het kaartspel LeiderschapInDialoog® afgerond.

In leiderschap en zelfs in persoonlijk leiderschap heb je altijd te maken met de ander. Daarom krijg jij deze dag een extra spelkaart, ronde 3: Inzicht in de ander.

“We zijn wat we herhaaldelijk doen. Uitmuntend presteren is dus geen daad maar een gewoonte.”
Aristoteles

Spelkaart

Positieve affirmatie DAG EXTRA

Weet je nog, de positieve affirmaties? Doe je daar nog wel eens iets mee?
Kijk nog eens naar je positieve affirmaties die je hebt opgeschreven tijdens de online cursus. Welke heeft jou het meest geholpen of welke is op dit moment voor jou heel actueel?
Kies één van die positieve affirmaties en schrijf deze op. Of schrijf een positieve affirmatie op die jou op dit moment helpt.
Ga voor de spiegel staan, kijk jezelf recht in de ogen aan en spreek met een zekere waardigheid jouw positieve affirmatie uit.

Dankbaarheid DAG EXTRA

Begin hier je dag mee

Denk eens terug aan de afgelopen periode. Vanaf vandaag, terug tot het moment dat jij aan de online cursus begon. Waar ben je dankbaar voor? Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
“Ik ben dankbaar voor…”

Sluit ook deze dag af met dankbaarheid

Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
“Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

Dag, tot ziens!

Nu je ook DAG EXTRA hebt afgerond en Weekblad EXTRA hebt gemaakt ben je aan het einde gekomen van de online cursus. Gefeliciteerd.

Je certificaat downloaden 

Ga naar je cursusoverzicht op Mijn Cursus omgeving.
Je ziet nu dat deze cursus 100% is voltooid.
Je ziet ook het volgende icoontje: 

Klik hierop om je certificaat als PDF te kunnen downloaden en uitprinten.

Ik ben nieuwsgierig naar jouw ervaringen en ontwikkeling!

Wil jij die met mij delen? Laat dan hier jouw review achter.

Je ervaring en ontwikkeling delen

  Ik ga akkoord met het openbaar gebruiken en delen van mijn bevindingen

  Nieuw gedrag & jouw ontwikkeling verankeren?

  Ben je geinspireerd geraakt? Ben je gemotiveerd om jouw ontwikkeling en groei voort te zetten? Wil je graag verder ontwikkelen en nog beter samenwerken met jouw team en collega’s?
  Kijk dan eens wat Dorianne Oerlemans jou naast coaching nog meer kan bieden:
  www.oerlemansconsultancy.nl/programma’s.

  Dorianne is de bedenker & maker van het kaartspel LeiderschapInDialoog® en eigenaar en consultant van Oerlemans Consultancy.

  Heb je nog vragen? Wil je nog iets kwijt? Dat kan. Neem contact op via: info@leiderschapindialoog.nl.

  TOT ZIENS!

  START – DAG 0

  “Motivatie helpt je op weg. Gewoonten houden je gaande”.

  Jim Rohn

  Leuk dat je je hebt aangemeld voor de online cursus Persoonlijke Leiderschapsontwikkeling met LeiderschapInDialoog®.

  Deze cursus geeft jouw inzicht in jezelf. In jouw (persoonlijk) leiderschap. Je gaat iedere dag aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Je zal merken dat je zal groeien en floreren. Jouw (persoonlijk) leiderschapsgedrag zal effectiever worden!

  Gevolg? Meer resultaat, meer impact en met meer succes werken aan het realiseren van jouw ambities.

   

  Cursus Programma

  Speciaal voor jou! DAG 0

  Je start de cursus met een cadeautje; de bonus dag.
  Voordat je start met de spelkaart, video en opdracht van DAG 1, download je eerst Weekblad START. Je krijgt dit Weekblad als bonus er bij, om nog meer uit jouw persoonlijke leiderschapsontwikkeling te halen.

  DAG 1 t/m 15

  De eerste maand richt zich op vooruit kijken en ontwikkelen. De dagelijkse opdracht staat in het teken van positieve affirmaties. Op dag 7 en 14 kan jij in de online cursusomgeving het Weekblad download.

  Klik hier om te lezen wat het Weekblad is

  DAG 16 t/m 30

  De tweede maand richt zich op reflectie op gedrag. De dagelijkse opdracht staat in het teken van dankbaarheid. Op dag 21 en 28 kan jij in de online cursusomgeving het Weekblad downladen.

  Positieve affirmaties & Dankbaarheid

  Natuurlijk zijn vooruit kijken en reflecteren door het gehele cursus programma verweven. Zo ook deze twee pijlers uit de positieve psychologie; dankbaarheid en positieve affirmaties.
  Toch geen zweverig gedoe? Nee, zeker niet. Met voldoende rationale door het hele cursusprogramma werk je resultaatgericht aan het realiseren van jouw ambities.
  Je werkt volgens het gedachtegoed van LeiderschapInDialoog®. Het onbewuste en natuurlijke gedrag, de onderstroom wordt verbonden aan bewust gedrag en de bovenstroom. Ik geloof namelijk dat alleen op die manier duurzame ontwikkeling mogelijk is.

  Weekblad

  Bij aanvang en op iedere 7e dag werk jij aan jouw Weekblad. Weekblad is een werkboek met opdrachten voor die week. Het brengt extra diepgang in je persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Het Weekblad helpt jou zicht te houden op jouw persoonlijke ontwikkeling en bij te sturen, daar waar jij dat nodig vindt. Je ziet hierdoor welke groei je doormaakt.

  De DAG van het coachgesprek

  Wil je snel? Super snel? Volg dan alleen jouw pad.
  Wil je verder komen dan waar je nu bent? Dan bewandel je samen jouw weg van persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Heb je gekozen voor de cursus MET coachgesprek, dat komt dit dus helemaal goed. Daarnaast kan je iemand in je directe omgeving vragen jou bij je ontwikkeling te helpen. Wie? Iemand die zichzelf ook wil ontwikkelen. Iemand die dichtbij jou staat, dat kan in het werk zijn of in je privé omgeving. Gebruik de kracht van samenwerken en samen leren; Ben elkaars buddy! Maak gebruik van deze vorm van co-actief coachen.

  Plan je coachgesprek

  Heb jij gekozen voor de cursus MET coachgesprek? Neem dan via info@leiderschapindialoog.nl contact op met coach Dorianne Oerlemans . Zij zal jou enkele opties toesturen voor het online coachgesprek.

  Heb je gekozen voor de online cursus zonder coachgesprek en kom je er tijdens de cursus achter dat een coachgesprek jou ontzettend zou kunnen helpe? Neem dan gerust contact op. Dorianne zal met jou de mogelijkheden bespreken. 

  INSTRUCTIE SPELKAART

  Hoe ga ik dagelijks aan de slag met de spelkaart?

  Beantwoord beide vragen op de spelkaart en schrijf jouw antwoord op. Bewaar je antwoorden, want later in de cursus komen we hierop terug.
  Maak jouw ontwikkeling comfortabel voor jezelf. Het leereffect en leerplezier zal groter zijn. Ik geef je 2 suggesties om dagelijks met de spelkaarten aan de slag te gaan.

  Sugesstie 1

  Kies 1 moment op de dag waarop je aan de slag gaat met beide vragen. Beantwoord de vragen.
  Heb je dat gedaan? Dan stel je jezelf de volgende vraag: ‘Wat kan/ga ik vandaag doen met deze vragen en mijn antwoorden?’

  Suggestie 2

  Kies 2 momenten op dag, te splitsen in het begin van de dag en het einde van de dag.

  Aan het begin van de dag beantwoord je de eerste vraag. Stel jezelf vervolgens de vraag; ‘Wat kan/ga ik vandaag doen met deze vraag en mijn antwoord?’.

  Aan het einde van de dag beantwoord je de tweede vraag. Stel jezelf vervolgens de volgende vraag; ‘Hoe is dit vandaag tot uiting gekomen en hoe is dat voor mij?’.

  Vergeet niet je antwoorden te noteren. Maak gerust gedurende de dag aantekeningen.

  LeidschapInDialoog®

  Hieronder zie je het model van LeiderschapInDialoog®.
  Deze cursus geeft inzicht in jezelf (de licht blauwe cirkel links in het model). Dit komt overeen met ronde 1 en 2 van het kaartspel.
  De vijf thema’s rechts van de ijsberg komen terug in deze cursus. Iedere 3 dagen ga je met één van de thema’s aan de slag door ‘vooruit kijken & ontwikkelen’ of ‘reflecteren op gedrag’.
  De cirkels in de ijsberg zijn verweven in de vragen en opdrachten van de 30 dagen en de Weekbladen.

  Wil je meer weten over het gedachtegoed en model LeiderschapInDialoog®? Klik dan hier.

  Het gedachtegoed van online persoonlijke leiderschapsontwikkeling met LeidschapInDialoog®

   

  Waarom iedere dag?

  Achter iedere dag een moment nemen om ergens mee bezig te zijn, schuilt de kracht van herhaling. Het is vele malen effectiever dan eens de zoveel dagen een hele dag ergens voor gaan zitten. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je met dagelijkse herhaling nieuwe verbindingen in je hersenen maakt. Wat er eigenlijk gebeurt is dat je niet alleen nieuwe gewoonten aanleert, maar deze ook inslijt. Hierdoor werk je aan nieuwe positieve gedragspatronen en het verankeren van nieuw gedrag tegelijkertijd. Zonder dat jij het gevoel hebt dat je heel erg hard moet werken!

  Nieuw gedrag verankeren

  Wil je het effect verduurzamen? Dan blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat je jouw nieuwe gedrag en het oude gedrag dat je niet meer laat zien, zo’n half jaar voort moet zetten. Wat?! Ik hoefde toch niet hard te werken? Dat klopt! Juist doordat je korte momenten neemt en kleine stappen zet, dit iedere dag weer, bereik jij jouw resultaat. Natuurlijk begin je wel met het vormgeven van jouw droom of doel. Daar loop je dan in rustig tempo, stapje voor stapje heen. Grootse verandering, de mooiste dromen, bereik je niet met snelle sprints. Het is wandeltocht, die jij met ferme pas bewandelt en tussentijds stil staat om te leren van hetgeen je onderweg tegenkomt.

  Niet voor niets, krijg jij de kans te kiezen voor de online cursus MET coachgesprek op een voor jou gewenst moment tijdens of na afronden van de cursus.

  Toverformule

  Oké, wat werkt voor nieuwe gewoonte en verankeren van nieuw gedrag, is dus;

  • Iedere dag er aan werken
  • Kleine stappen
  • Èchte tijd en aandacht (liefst op een vast moment), de duur is daarbij dus minder van belang
  • ‘Een goed begin is het halve werk’; de eerst maand doorlopen (beginnen en volhouden)
  • Jouw ontwikkeling na deze maand voort blijven zetten

  ‘Balansdag’

  Kom je ’s morgens je bed uit, zit alles tegen! Of je komt gewoon eigenlijk helemaal je bed niet uit. Ja, jouw lijf wel, maar jij niet. Geeft niets. Als je één dag even niet aan jouw persoonlijke leiderschapsontwikkeling werkt verzaak je niet hoor. Wees mild voor jezelf en je gun jezelf hersteltijd als je die nodig hebt. Pak gewoon de volgende dag weer fris en ferm jouw cursus op.

  Tip

  Wil je èchte vooruitgang boeken? Wil je nu eindelijk eens meer plezier ervaren in leiderschap? Meer grip, zonder meer vast te houden? Meer regie over jouw (persoonlijk) leiderschap en het resultaat daarvan?
  Schrijf dan hetgeen waar jij iedere dag in deze cursus mee bezig bent op. Houdt als het ware een logboek of dagboek bij. Erg handig ook voor de wekelijkse opdrachten die je krijgt!

  Weekblad START

  Download Weekblad START en maak de opdrachten.

  Vanaf morgen krijg je iedere dag een e-mail om naar jouw online cursusomgeving van die DAG te gaan.

  Weekblad START helpt jou bij het bereiken van jouw doelen. Start met het stellen van doelen en deze Check-In. Zo haal je meer uit de dagelijkse spelkaarten, video’s en opdrachten.

  DAG 30 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Collectieve ambities realiseren

  Hi! Maak er een dankbare dag van

  DAG 30! De laatste dag van de online cursus persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Bij deze dag hoort natuurlijk een grote reflectievraag en stiekem ook een vraag waarmee je vooruit kijkt. Diep in de spiegel kijken en vervolgens vanuit het nu naar de toekomst.

  DAG 30

  Vandaag staat een spelkaart met het thema Collectieve ambities realiseren centraal. Je reflecteert op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

  “Een doel is een droom met een deadline.”

  Dankbaarheid DAG 30

  Begin iedere dag met dankbaarheid.

  Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
  “Ik ben dankbaar voor…”

  Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

  Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
  “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

  Dag, tot ziens!

  Je hebt de laatste DAG van de online cursus persoonlijke leiderschapsontwikkeling afgerond.
  Top! Hard gewerkt, goed gedaan.

  Ik ben nieuwsgierig naar jouw ervaringen en ontwikkeling!

  EXTRA DAG & Weekblad EXTRA

  Na vandaag zeggen we nog geen gedag. Over twee weken ontvang jij namelijk een email met jouw EXTRA DAG en EXTRA Weekblad.
  Dit helpt je bij het verankeren van nieuwe gedragspatronen en gewoonten in jouw werk, in jouw leven.

  Coachgesprek

  Heb je gekozen voor de online cursus inclusief coaching? Dan heb je vast je coachgesprek al gehad. Zo niet? Neem dan contact op via: info@leiderschapindialoog.nl om jouw coachgesprek te plannen.

  Je coachgesprek al gehad? Of gekozen voor de online cursus zonder coaching? En nog behoefte aan een klankbord, een coach, of gewoon een keer een dialoog gericht op jouw ontwikkeling? Dat kan! Neem ook daarvoor contact op via info@leiderschapindialoog.nl. De mogelijkheden met je besproken.

  Eenmalig aanbod

  Wanneer je jouw ervaring hier deelt en vertelt welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt en/of waar deze online cursus jou geholpen heeft, krijg je eenmalig 25% korting* op een online coachgesprek van 1 uur met coach Dorianne Oerlemans, de bedenker & maker van LeiderschapInDialoog®.
  *Deze korting dient binnen 4 maanden na aanmelding voor de online cursus verzilverd te worden.

  Je bevindingen delen

   

   Ik ga akkoord met het openbaar gebruiken en delen van mijn bevindingen. Bijvoorbeeld als review op de website.

    

   DAG 29 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Collectieve ambities realiseren

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   De afgelopen maand ben je met deze online cursus bezig geweest met jouw persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Wil je ambities realiseren, is het belangrijk om aan jezelf te werken en de ander niet te vergeten. Daarover meer in de spelkaart van DAG 29. 

   DAG 29

   Vandaag staat een spelkaart met het thema Collectieve ambities realiseren centraal. Je reflecteert op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

   Keniaans gezegde

   Dankbaarheid DAG 29

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 28 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Collectieve ambities realiseren

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Als iedereen in staat wordt gesteld verantwoordelijk te handelen en dat ook doet, kan je samen collectieve ambities realiseren. 

   DAG 28

   Collectieve ambities realiseren is het thema van vandaag. Dit is het vijfde thema van het LeiderschapInDialoog model. Tijdens de eerste helft van deze cursus heb je ook al bij dit thema stil gestaan. Op dat moment keek je vooral vooruit, gericht op ontwikkelen. Vandaag reflecteer je op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Het zijn niet de blije mensen die dankbaar zijn,
   dankbare mensen zijn blij.”

   Francis Bacon

   Dankbaarheid DAG 28

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   Weekblad 4

   Je bent bijna aan het einde van de online cursus Persoonlijke Leiderschapsontwikkeling. Je hebt er al 4 weken opzitten. Na deze dag nog twee dagen te gaan.

   Voordat je aan de slag gaat met de spelkaarten van DAG 29 en DAG 30 download je Weekblad 4 en maak je de opdrachten.

   Na het afronden van de 30e dag blijf je toegang houden tot jouw online cursusomgeving. Bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord dus. Je ontvangt namelijk over een paar weken een email met daarin jouw EXTRA DAG en met EXTRA Weekblad.

   DAG 27 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Feedforward & Verantwoordelijk handelen

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Vraag jij wel eens wat anderen vinden van hoe jij je werk doet? Vraag jij wel eens aan de ander of hij tevreden is met wat je voor hem of haar hebt gedaan? Vraag jij wel eens naar tips of suggesties, om jouw toekomstige werk en gedrag te verbeteren? 

   DAG 27

   Verantwoordelijk handelen & Feedforward is het thema van vandaag. Vandaag reflecteer je op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Help anderen te groeien, door te starten bij jezelf.”
   Marshall Goldsmith

   Dankbaarheid DAG 27

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 26 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Feedforward & Verantwoordelijk handelen

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Wie verantwoordelijk handelt komt eerder geloofwaardig over.

   DAG 26

   Verantwoordelijk handelen & Feedforward is het thema van vandaag. Vandaag reflecteer je op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.”
   Henry Ford

   Dankbaarheid DAG 26

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 25 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Feedforward & Verantwoordelijk handelen

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Als je optimaal betrokken bent bij elkaar en bij de organisatie. Als je achter het het team- of organisatiedoel staat en volledig kan accepteren dat jullie gekozen werkwijze de juiste is. Dan is het mogelijk om in de bovenstroom effectief te handelen. Want pas dan zullen mensen volledige verantwoordelijkheid nemen!

   DAG 25

   Daarom is Verantwoordelijk handelen & Feedforward het thema van vandaag. Dit is het vierde essentiële thema voor effectief leiderschapsgedrag. En niet te vergeten voor persoonlijk leiderschap en succesvol samenwerkende (management)teams. Vandaag reflecteer je op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Klagen, veroordelen, slachtofferschap zijn het tegendeel van verantwoordelijkheid nemen, regie en eigenaarschap.”

   Dankbaarheid DAG 25

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 24 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Commitment & Verbinding

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Hoe vaak sta jij stil bij de dingen waar je trots op bent? Hoe vaak denk je nog eens terug aan de beslissingen die je in je leven of in je werk hebt genomen èn waar je blij mee bent? 

   DAG 24

   Commitment & Verbinding is het thema van vandaag. Vandaag reflecteer je op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Dankbaarheid voelen en het niet uiten, is als een cadeau inpakken en het niet weggeven.”
   William Ward

   Dankbaarheid DAG 24

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 23 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Commitment & Verbinding

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Commitment & Verbinding is pas mogelijk als je elkaar ook kent. Commitment & Verbinding is het thema van vandaag. Vandaag reflecteer je op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Je kunt een mens niets leren, je kunt hem alleen helpen het in zichzelf te vinden.”
   Galileo Galilei

   Dankbaarheid DAG 23

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 22 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Commitment & Verbinding

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Weekblad 3 nog niet afgerond? Wacht dan nog even met DAG 22.

   Tip! Ga door met de opdracht dankbaarheid op de dagen dat je niet bezig bent een cursusDAG. Zo werk je aan het verankeren van nieuwe gedragspatronen en gewoonten. Commitment dus.

   DAG 22

   Commitment & Verbinding is het thema van vandaag. Dit is het derde essentiële thema voor effectief (persoonlijk) leiderschapsgedrag en succesvol samenwerkende (management)teams. Heb je dit thema onder de knie en is dit thema aanwezig binnen de teams waar jij deel van uit maakt? Dan ben je instaat de verbinding te leggen tussen onderstroom en bovenstroom. Pas dan kan je volledig eigenaarschap nemen en collectieve ambities realiseren.
   Vandaag reflecteer je op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Motivatie is wat je aanzet te beginnen.
   Betrokkenheid en toewijding houd je op de been.”

   Jim Rohn

   Dankbaarheid DAG 22

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 21 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Constructief & Inzicht gevend dialoog

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Om achter een beslissing te kunnen staan, die niet zozeer jouw persoonlijke belang dient, maar wel het belang van het team of de organisatie, zijn 2 factoren cruciaal. Welke dat zijn vertel ik je in de video van DAG 21.

   DAG 21

   Constructief en inzicht gevend dialoog, is het thema van vandaag. Je reflecteert op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Veel mislukkingen in het leven zijn van mensen die niet beseften dat ze vlak bij het succes waren toen ze het opgaven.”

   Thomas Edison

   Dankbaarheid DAG 21

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   Weekblad 3

   Wat goed! Je bent inmiddels 3 weken op weg. Wist je dat je minimaal 30 dagen nodig hebt om nieuwe gewoonten en patronen aan te leren?
   Doe je nog iets met je positieve affirmaties uit de eerste helft van deze cursus?
   Hoe ervaar je de dankbaarheidsopdrachten? Op welke manier kan je deze een plaats geven in jouw levenswijze?

   Het kaartspel LeiderschapInDialoog is ontwikkelt op basis van de niveaus van leren (Argyris & Schön – Theory in practice).

   Je bent vooral nog op het tweede niveau van leren bezig geweest. Je hebt jouw gedrag en patronen onderzocht en hier actie op ondernomen.
   Het derde niveau gaat verder, dieper. Waarom wil je dit leren? Waarom wil je veranderen? Hier heb je het over jou waarden, drijfveren en je gevoelsmissie.

   Weekblad 3 gaat in op het derde niveau van leren. Waarom? Om jou te helpen duurzame resultaten te boeken met deze online cursus persoonlijk leiderschapsontwikkeling.

   DAG 20 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Constructief & Inzicht gevend dialoog

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Gisteren kreeg je in de video de opdracht om met èchte aandacht naar de ander te luisteren. Luisteren naar wat hij/zij bedoelt, de ander begrijpen, zonder oordelen, meningen en adviezen. De spelkaart van vandaag laat jou zien hoe bekwaam jij hier al in bent. 

   DAG 20

   Constructief en inzicht gevend dialoog, is het thema van vandaag. Je reflecteert op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Dialoog is de meest effectieve manier om conflict op te lossen.”

   Tenzin Gyatso – Dalai Lama

   Dankbaarheid DAG 20

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 19 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Constructief & Inzicht gevend dialoog

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Een constructief dialoog voeren. Wanneer het gaat over iets wat oké voor je is of voelt, gaat een goed gesprek veel gemakkelijker. Wordt het lastig, dan kiezen mensen allerlei strategieën om het gesprek wel of niet aan te gaan. Een natuurlijke reactie. Wat doe jij wanneer je iets ervaart wat jou belemmert of het team belemmert? Maak jij deze belemmerende factor bespreekbaar?

   DAG 19

   Constructief en inzicht gevend dialoog, is het thema van vandaag. Je reflecteert op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “In het midden van iedere moeilijkheid liggen kansen.”
   Albert Einstein

   Dankbaarheid DAG 19

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 18 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Veiligheid, Vertrouwen & Kwetsbaarheid

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Hoe goed ken jij jezelf? Hoeveel vertrouwen geef jij dagelijks aan jezelf? Kies jij voor veiligheid en zekerheid of durf jij soms ook in het onbekende te stappen?

   DAG 18

   Veiligheid, Vertrouwen & Kwetsbaarheid, is het thema van vandaag. Je reflecteert op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Gras groeit niet harder of mooier door er aan te trekken.”

   Dankbaarheid DAG 18

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 17 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Veiligheid, Vertrouwen & Kwetsbaarheid

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Wanneer mensen reflecteren, zie ik dat zij van nature geneigd zijn eerst na te denken over situaties waar zij minder tevreden over waren of waarin zij het gevoel hadden te falen. Wat ik in mijn werkpraktijk als consultant en coach ook zie, is dat veel mensen geneigd zijn deze gedachten en gevoelens voor zichzelf te houden.

   DAG 17

   Veiligheid, Vertrouwen & Kwetsbaarheid, is het thema van vandaag. Je reflecteert op jouw gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid; aan het begin en einde van jouw dag.

   “Vertrouwen is nodig om geen angst te hebben dat het fout gaat.”

   Dankbaarheid DAG 17

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 16 – Inzicht in jezelf: Reflecteren op gedrag | Veiligheid, Vertrouwen & Kwetsbaarheid

   Hi! Maak er een dankbare dag van

   Vanaf vandaag ga je aan de slag met een opdracht die de komende 15 dagen steeds terugkomt; Dankbaarheid. Als dankbaarheid onderdeel is van jouw levenshouding zal je positiever en met meer levensvreugde in het leven staan. Uit onderzoek blijkt ook dat je succesvolle samenwerkt en de verbinding met anderen duurzamer is.

   “Dankbaarheid richt de aandacht op het goede in het leven.”

   DAG 16

   Veiligheid, Vertrouwen & Kwetsbaarheid, is het thema van vandaag. Vanaf deze dag start je met ronde 2 van het kaartspel LeiderschapInDialoog®. Ronde 2 staat helemaal in het teken van reflecteren op gedrag. De opdracht van vandaag is dankbaarheid.

   “Dankbaarheid is niet alleen de grootste van alle deugden, maar ook de ouder van alle andere.”
   Marcus Tullius Cicero

   Dankbaarheid DAG 16

   Als dankbaarheid onderdeel is van je levenshouding, blijkt uit onderzoek, dat je er vele positieve effecten van zult ervaren. In weekblad 2 (te downloaden op cursuspagina DAG 14) wordt uitgelegd wat die waarde van dankbaarheid in ons leven is. Vanaf vandaag ga je iedere dag een dankbaarheidsopdracht uitvoeren. Voelde jij je net zo comfortabel bij de positieve affirmaties, waar je de afgelopen 15 dagen mee gewerkt hebt? Zet dit dan vooral voort! Gewoontes, nieuwe patronen, bouw in je 30 dagen.

   Begin iedere dag met dankbaarheid.

   Schrijf op waar jij dankbaar voor bent.
   “Ik ben dankbaar voor…”

   Sluit iedere dag af met dankbaarheid.

   Wat vond jij het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste aan deze dag? Schrijf een concrete ervaring op.
   “Het leukste, fijnste, plezierigste, mooiste of ontroerendste van vandaag was …, omdat ….”

   DAG 15 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Collectieve ambities realiseren

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Als je weet wat je wilt ontwikkelen, of als je weet wat anderen op dit moment bezighoudt, dan weet je ook waar jij aandacht aan zou moeten besteden. Hoe vaak besteedt jij aandacht aan hetgeen wat nù aandacht nodig heeft? 

   DAG 15

   Collectieve ambities realiseren, is het thema van vandaag. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Waardering en aanmoediging halen het beste uit een mens.”

   Charles Schwab

   Positieve affirmatie DAG 15

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   Dit is de laatste dag binnen deze cursus dat je aan de slag gaat met jouw positieve affirmaties. Vanaf morgen krijg je iedere dag een nieuwe opdracht, die helemaal aansluit bij de manier waarop jij vanaf morgen aan persoonlijke leiderschapsontwikkeling gaat werken: Inzicht in jezelf, door te reflecteren op jouw gedrag.

   DAG 14 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Collectieve ambities realiseren

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Ambities realiseren betekent in beweging komen, in beweging zijn en blijven. Je bent nu twee weken onderweg op jouw ontwikkelpad. Hoe loopt het? 

   DAG 14

   Collectieve ambities realiseren, is het thema van vandaag. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Als je doet wat je deed, krijg je terug wat je kreeg.”

   Albert Einstein

   Positieve affirmatie DAG 14

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   Weekblad 2

   Morgen ben je op de helft van de 30 dagen! Dat betekent dat je vandaag de 2e week hebt afgerond. Download en open weekblad 2 en ga aan de slag met de opdrachten. Heb je nog een aantal dagen openstaan of nog niet helemaal afgerond? Rond dan eerst alles af, voordat je het Weekblad download en er mee aan de slag gaat.
   Heb je wat meer tijd nodig voor de opdrachten uit het Weekblad? Dat kan! Gun jezelf die tijd. Je hebt altijd en onbeperkt toegang tot de online cursus. Dus jij kunt verder gaan met dag 15 op het moment dat jij Weekblad 2 hebt afgerond.

   DAG 13 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Collectieve ambities realiseren

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Je bent bij het laatste en vijfde thema gekomen. Het is de top van de piramide van het LeiderschapInDialoog® model en voor vrijwel alle organisaties het ultieme doel: ambities realiseren.

   Wat zijn jouw ambities?

   DAG 13

   Collectieve ambities realiseren, is het thema van vandaag. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Ambitie voelen en ernaar handelen,
   is de unieke roeping onze ziel te omarmen.”

   Steven Pressfield

   Positieve affirmatie DAG 13

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 12 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Feedforward & Verantwoordelijk handelen

   Hi! Maak er een mooie dag van

   De wereld is continue in beweging. In onze maatschappij en in organisaties volgen de veranderingen elkaar steeds sneller op. Wat doet verandering met jou?

   DAG 12

   Deze dag staat Verantwoordelijk handelen & Feedforward centraal. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Verandering kan moeilijk zijn, maar ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat het het niet waard was.”

   Carol Dweck

   Positieve affirmatie DAG 12

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 11 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Feedforward & Verantwoordelijk handelen

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Je voelt je verantwoordelijk en je wilt graag ‘eigenaarschap’ nemen. Toch heb je soms van die dingen die je steeds weer voor je uit schuift. Uitstelgedrag. Hoe ga jij daar mee om? 

   DAG 11

   Deze dag staat Verantwoordelijk handelen & Feedforward centraal. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Als je last hebt van iets buiten jezelf, is de pijn niet afkomstig van dat ‘ding’, maar van jouw mening er over of gevoel er bij; je hebt zelf de kracht om dat op elk moment te beëindigen.”

   Marcus Aurelius

   Positieve affirmatie DAG 11

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 10 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Feedforward & Verantwoordelijk handelen

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Dag 7, 8 en 9 stonden in het teken van het thema Commitment & Verbinding. Het thema waarover alle succesvol samenwerkende (management)teams beschikken. Zoals het thema het al zegt; de verbinding wordt gemaakt van onderstroom naar bovenstroom. Is deze verbinding er, dan is een team veel beter in staat verantwoordelijkheid te nemen.

   Het volgende thema is Verantwoordelijk handelen & Feedforward. Vanuit eigenaarschap handelen, in actie komen, uitvoering geven aan, samenwerken en elkaar terugkoppeling geven en hier ook zelf om vragen.

   DAG 10

   Deze dag staat Verantwoordelijk handelen & Feedforward centraal. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Accepteer eerst jezelf. Handel met volle verantwoordelijkheid vanuit wie je bent als mens en waar je in gelooft, voordat je verwacht dat anderen jouw leiderschap zullen volgen.”

   Positieve affirmatie DAG 10

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 9 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Commitment & Verbinding

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Heb je je al helemaal gecommitteerd aan jouw nieuwe dagelijkse manier voor persoonlijke groei? Hoe zorg jij dat je met zin en plezier werkt aan jouw ontwikkeling?

   DAG 9

   Vandaag staat in het teken van  Commitment & Verbinding. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “De enige beperking bij het verwezenlijken van morgen zijn onze twijfels van vandaag.”
   Franklin D. Roosevelt

   Positieve affirmatie DAG 9

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 8 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Commitment & Verbinding

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Je hebt dag 7 en daarmee de eerste week afgerond.
   Heb je de tijd genomen om Weekblad 1 te maken? Heel goed! Dan kan jij verder met DAG 8.
   Ben jij nog niet aan Weekblad 1 toegekomen? Maak er tijd voor door er een prioriteit van te maken. Ga pas na het afronden van Weekblad 1 verder met dag 8.

   “Wees niet bang voor langzame groei, wees alleen bang voor stilstand.” – Chinees gezegde

   Het is belangrijker dat jij in beweging blijft, dan dat je jezelf pusht in een te snel tempo te lopen. 

   DAG 8

   Vandaag staat in het teken van  Commitment & Verbinding. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Samenkomen is een begin, samenblijven is vooruitgang, samenwerken is succes.”
   Henry Ford

   Positieve affirmatie DAG 8

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 7 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Commitment & Verbinding

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Vandaag dag 7. Dat betekent dat je vandaag aan de slag gaat met dag 7 en Weekblad 1.
   Inmiddels heb je vast al het dagelijks ontwikkelen een plaats gegeven in jouw dagschema.
   Weekblad 1 kan je daar vandaag aan toe voegen, of je doet dat op een moment dat het voor jou past.

   “Verbinding met alles om je heen,
   begint met verbinding met jezelf.”

   Positieve affirmatie DAG 7

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   Weekblad 1

   Je hebt de eerste week afgerond! Download hieronder Weekblad 1 en ga aan de slag met de opdrachten.

   Belangrijk!
   Je haalt het meeste rendement uit de cursus als je dag-voor-dag werkt. Dat betekent dat je:

   • Eerst DAG 7 volgt
   • Vervolgens de opdrachten van Weekblad 1 maakt
   • En daarna pas doorgaat met het volgen van DAG 8

   DAG 6 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Constructief & Inzicht gevend dialoog

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Ben jij met je volledige aandacht bij iedere dag, spelkaart en opdracht geweest?

   Tip 1: Jouw adem is het instrument dat je altijd bij je hebt en jou kan helpen in het hier en nu te zijn. Ga rechtop zitten, in kleermakerszit op de grond of op een stoel, met je voeten naast elkaar plat op de grond. Sluit je ogen of richt je blik op een punt voor je. Haal gedurende 3 tellen adem en voel hoe je buik langzaam naar voren komt. Houd je adem 3 tellen vast. Adem rustig 3 tellen uit en voel hoe je buik zich langzaam intrekt. Herhaal dit een aantal keer. Open je ogen. Blijf eventueel nog even zitten. Ga aan de slag met dag 6.

   Deze oefening kan je ook tijdens je werk gebruiken. Gewoon om weer even in het hier en nu te zijn.  Zo kan je weer verfrist en met focus je werk oppakken. Het helpt je bovenal veel meer in verbinding te staan met jezelf en met de mensen om je heen.

   “Ja, leuke ideeën heb jij! Wat moeten ze wel niet denken als ik achter m’n bureau zit met m’n ogen dicht?!”

   Tip 2: Doe dit natuurlijk niet tijdens je videocall of schakel dan in de pauze gewoon je beeld en audio even uit of ga gewoon even naar het toilet en sluit jezelf een minuut langer op.

   DAG 6

   Vandaag staat in het teken van het thema Constructief & Inzicht gevend dialoog. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Vragen maken mensen wakker, ze roepen nieuwe ideeën op, ze laten mensen nieuwe plaatsen zien en nieuwe manieren om dingen te doen”.

   Michael Marquardt

   Positieve affirmatie DAG 6

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 5 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Constructief & Inzicht gevend dialoog

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Gisteren ging het over luisteren. Hoe goed luister jij naar jezelf? Hoe voelt het voor je om op deze manier met jouw persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn?

   DAG 5

   Vandaag staat in het teken van het thema Constructief & Inzicht gevend dialoog. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Ons leven wordt gevormd door onze gedachten,
   we worden wat we denken.”

   Buddha

   Positieve affirmatie DAG 5

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 4 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Constructief & Inzicht gevend dialoog

   Hi! Maak er een mooie dag van

   De afgelopen drie dagen heb je gewerkt aan het thema Veiligheid, Vertrouwen & Kwetsbaarheid. Dit is de basis voor effectief (persoonlijk) leiderschapsgedrag en succesvol samenwerkende (management)teams. Is deze basis op orde? Dan ben je in staat om optimaal constructieve gesprekken te voeren, inzicht gevende vragen te stellen, op het hoogste niveau te luisteren. Dit is het tweede essentiële thema.

   DAG 4

   Vandaag staat in het teken van het thema Constructief & Inzicht gevend dialoog. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “De meeste mensen luisteren niet met de intentie om te begrijpen, zij luisteren met de intentie te reageren”.

   Steven Covey

   Positieve affirmatie DAG 4

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.

   DAG 3 – Inzicht in jezelf: Vooruit kijken & Ontwikkelen | Veiligheid, Vertrouwen & Kwetsbaarheid

   Hi! Maak er een mooie dag van

   Heb jij al met iemand gedeeld dat je bezig bent met persoonlijke leiderschapsontwikkeling? Ja? Hoe was dat? Wat kreeg je terug?
   Nee, nog niet? Wist je dat jij je leerproces verrijkt en de ruimte die je neemt en krijgt om te werken aan je ontwikkeling vergroot, door met anderen te delen waar je mee bezig bent.

   DAG 3

   Vandaag staat in het teken van het thema Veiligheid, Vertrouwen en Kwetsbaarheid. Je gaat vooruit kijken en ontwikkelen. De opdracht van vandaag is een positieve affirmatie.

   “Het geheim van veranderen is niet al je energie richten op vechten tegen het oude, maar je energie richten op nieuwe dingen opbouwen”.

   Socrates

   Spelkaart

   Bij DAG 1 wordt uitgelegd hoe je aan de slag gaat met de spelkaart. Je kunt hiervoor kiezen uit 2 suggesties. Wil je nog even weten welke dat waren? Kijk dan bij DAG 1.

   Positieve affirmatie DAG 3

   Hoe werkt dat ook al weer zo’n positieve affirmatie? Ga naar DAG 1 en lees de toelichting ‘INSTRUCTIE POSITIEVE AFFIRMATIE’.

   Positieve affirmatie DAG 3

   Schrijf jouw positieve affirmatie op.