Over de trainer-coach

Dorianne Oerlemans

Leiderschap maakt het verschil in een werkomgeving waar professionals bevlogen & betrokken samenwerken. Succesvol leiderschap begint bij jezelf, bij jouw persoonlijk leiderschap. Mijn missie: “Leiders en teams laten groeien en floreren in (persoonlijk) leiderschap en succesvolle samenwerking.”

Het grote geheim achter effectief (persoonlijk) leiderschap en succesvol samenwerken:
De inzichten in jezelf durven & kunnen toepassen.

Ik geloof dat inzicht gevende vragen, ervarlingsleren, action learning en positieve psychologie je hierbij kunnen helpen. Als je maar bereid bent om te leren en jezelf echt aan te kijken.

Hoe kan jij succesvol leidinggeven aan anderen,
als je nog te weinig regie pakt in jouw eigen leven?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt: Maak je ruimte voor persoonlijk leiderschap, dan ontstaat er ruimte voor groei!

Al jaren helpt Dorianne ondernemers, managers, teamleiders en professionals bij het realiseren van doelen en ambities. Zij heeft gemerkt dat veel mensen in leidinggevende rol gefocust zijn op controle en zich op den duur blindstaren op de dingen die niet goed gaan. Niet doen! Het kost enorm veel tijd, vraagt veel energie, leidt tot uitstelgedrag, angst om te falen en je ziet nog meer beren op de weg. Laat staan, dat het al helemaal niet bijdraagt aan het enthousiasmeren, inspireren en activeren van je team.

Je kunt het positieve effect van jouw leiderschap en het succesvol samenwerken in teams vergroten door je aandacht te verleggen naar sterke punten (in jezelf en de ander) en met een oprechte houding en mildheid naar jezelf en anderen te kijken. Om dit te kunnen doen zal je jezelf moeten kunnen sturen, in goede tijden en bij tegenslag; dat is persoonlijk leiderschap.

Dorianne is gespecialiseerd in leiderschap en heeft op basis van haar onderzoek en jarenlange praktijkervaring LeiderschapInDialoog® ontwikkelt. Een methode die bijdraagt aan positieve gedragsontwikkeling. Gedrag is de sleutel voor performance verbetering en realiseren van succesvolle samenwerking en (persoonlijke) ambities.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Persoonlijke ontwikkeling is iets waar ik veel waarde aan hecht,
maar het mooiste wat je kunt worden is jezelf.
Deze denkwijze is een onderdeel van mijn stijl als coach en consultant.
Ik geloof dat een leven lang leren aan de basis staat voor effectief (persoonlijk) leiderschap, succesvolle teamsamenwerking en realiseren van ambities.”

Dit heb ik zelf ondervonden

Ik geloof dat je het meeste leert in de praktijk. Niet vreemd dus dat mijn keuze ooit viel op een wetenschappelijke studie, die ik combineerde met werken in de praktijk. 

Deze ervaring deed ik op tijdens mijn drukke baan als HR- & Organisatie Consultant voor ondernemers, managers, leiders, professionals & teams. Voornamelijk in de zakelijke & financiële dienstverlening, mkb, zorg en onderwijs.

In diezelfde periode diverse life events. Onze eerste zoon werd geboren. Een jaar met vele ziekenhuisbezoeken volgde. Het ging iets beter, dus kon mijn man wel op motorvakantie met onze beste vriend. Mijn man kwam alleen thuis. Wouter (35) overleed, een eenzijdig motorongeluk. Het weekend na deze donderslag, veranderde mijn roze wolk in een bezorgde medische zwangerschap. Dankbaar en gelukkig kwam onze tweede zoon gezond ter wereld. Weer aan het werk kreeg ik, als werknemer, te maken met middelmatig leiderschap en gedoe in de organisatie en het team. Met mijn ambities, daadkracht, leerhonger en behoefte aan creativiteit en autonomie was dat, op dat moment in mijn leven, geen goede match. Met een knoop in mijn maag moest ik bekennen; ik was op. Overspannen, burn-out, bore-out, geef het een naam, mijn vlammetje doofde bijna uit.

In een poging balans te vinden, wandelde ik met onze twee honden in alle vroegte door het bos. Het enige wat ik hoorde was stilte. Tussen de bomen door zag ik de opkomende zon. Op dat moment dacht ik; ‘Wat maakt dat ik in staat ben ondernemers, managers, teamleiders, medewerkers naar een hoger niveau te coachen en zij daardoor prestaties verbeteren en doelen waarmaken? Ik help bij het aanpakken van complexe vraagstukken en zie dan de worsteling met (persoonlijk) leiderschap. Nu lijk ik zelf grip te verliezen?’. Ik voelde mij alles, behalve in balans. Het antwoord op mijn vraag aan mijzelf, was hetgeen waar ik de afgelopen jaren expert in was geworden: (persoonlijk) leiderschap. Ik groeide wel, maar floreerde niet. De zon kwam iedere dag op, maar straalde niet, niet zoals de zon straalde die ik die ochtend in het bos zag.

Mijn besluit stond vast: Ik ga het anders doen! Actie.

Het grote geheim achter effectief (persoonlijk) leiderschap en succesvol samenwerken; dat begint met inzicht in jezelf. Ik ben mijzelf gaan onderzoeken. Ik als coach, zocht zelf een coach. Met die hulp besloot ik te werken vanuit mijn sterke punten. Daardoor vond ik mijn Ikigai (één van de opdrachten die ik inzet bij individuele coaching).