Wanneer werk jij aan jouw eigen ontwikkeling, in plaats van aan de ontwikkeling van jouw medewerkers?

Eind 2019 kreeg mijn passie voor leiderschap een boost. Tijdens mijn werk met en voor leiders, managers, bestuurders, directieleden en in mijn onderzoek naar leiderschap, merkte ik dat er vooral veel over leiderschap gesproken wordt. We kijken naar elkaar en praten over elkaar. Een goed dialoog, in gesprek met elkaar en kijken naar jezelf, dat gebeurde maar weinig.
‘Dit kan anders!’, dacht ik. Ik voelde dat ik iets te doen had. Leiderschap praktisch maken. Hetgeen essentieel, maar onbesproken, op tafel krijgen. Niet langer dat ‘wij, zij’ en naar de ander kijken. In plaats van te beginnen bij jezelf. Niet langer over abstracte begrippen praten, maar èchte gesprekken die er toe doen, die tot actie leiden.
Zo ontwikkelde ik het gedachtengoed LeiderschapInDialoog®.

Een gedachtegoed praktisch maken

‘Uh wat zeg je nu? Dorianne, je wilde het toch niet abstract?! Mooi hoor, zo’n gedachtengoed, maar het moet natuurlijk wel iets doen!’. Dus ging mijn creatieve brein met mij aan de haal. In mijn hoofd zat ik al aan tafel met een groep leiders en zo werkte ik mijn idee uit. Het gedachtengoed kreeg handen en voeten door het kaartspel LeiderschapInDialoog®.

Kaartspel LeiderschapInDialoog®

Het kaartspel LeiderschapInDialoog helpt op praktische wijze vanuit dialoog te werken aan Management Development;

 • Continue ontwikkelen van effectief leiderschapsgedrag;
 • Duurzaam succesvolle samenwerking van managementteam.

Één van de belangrijkste elementen is dat het kaartspel het zelfinzicht en zelfbewustzijn vergroot. Één van de resultaten daarvan; in beweging komen.

Reflectie

Reflectie is niet alleen een heel belangrijk onderdeel van het kaartspel. Het is ook een element van wie ik ben en hoe ik leef.

Afgelopen weekend, in alle stilte, met het ritmisch kletteren van het regen op het dak van onze zolder (tegenwoordig mijn kantoor), nam ik een moment van stilte.
In gedachten kwam het afgelopen half jaar voorbij. Mijn conclusie; LeiderschapInDialoog® heeft mij ook in beweging gebracht!

Het gevoel dat ik als zelfstandig ondernemer wellicht meer zou floreren, dat had ik al een tijdje. Ik deed er alleen niets mee. Gaandeweg werd ik mij steeds meer bewust, dat ik nog meer voor organisaties kan betekenen, wanneer ik te volste mijn passie en expertise samen kan brengen.

Mijn ambitie

Mijn grootste wens is om als succesvol zelfstandig ondernemer vanuit mijn passie, leiders en teams laten groeien en floreren in leiderschapsgedrag  en succesvolle teamsamenwerking. Het is mijn verlangen, mijn ambitie om daarvoor LeiderschapInDialoo®g als een gewaardeerd gedachtegoed en goed onderbouwde tool in te zetten.
Ik ben Dorianne Oerlemans, Consultant in Leiderschap-, Team- & Organisatieontwikkeling en bedenker en maker van LeiderschapInDialoog®.

Hoe ga ik mijn ambitie realiseren?

Laatst had ik één van mijn fijne netwerkcontacten aan de lijn. Ik vertelde Anja dat ik ’s morgens voordat de werkdag start eerst op de rem trap, voordat ik gas geef. Ze moest om mijn uitspraak lachen. Humor toch?
Purpose; filosoferen, dromen, visie, lekker de creativiteit op de loop laten gaan. Het helpt mij als persoon enorm. Ik krijg er energie van. Die energie gebruik om met focus actie te ondernemen.

Eerst aandacht en focus. Zo bepaal ik iedere dag waar mijn focus op ligt. Vandaag ligt mijn focus op het verder ontwikkelen van een online leergang leiderschap.

Online Leergang Leiderschap

Een online leergang voor leiders die:

 • werken in een kennisintensieve omgeving
 • hoofdzakelijk leidinggeven aan professionals
 • naast het aansturen van een team zelf ook een inhoudelijke taak hebben, in de rol van (senior) professional
 • al heel wat gestudeerd hebben, maar vooral vakinhoudelijk bezig zijn geweest
 • èchte verbinding zoeken met de mensen in de organisatie
 • een optimaal samenwerkend team willen
 • hun leiderschap aan kunnen passen aan de situatie en de persoon
 • proces en performance belangrijk vinden
 • ambities willen realiseren.

De online leergang leiderschap bestaat uit;

 • video’s
 • theorie
 • testjes en analyses
 • werkboeken
 • praktijkopdrachten
 • de spelkaarten van het kaartspel LeiderschapInDialoog
 • podcasts
 • (ONLINE) COACHGESPREKKEN

Wat ga ik doen?

Stiekem zou ik alles tegelijk willen, maar hé Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Zo werkt dat met leiderschapsontwikkeling ook. Stap voor stap.

Tijdens mijn reflectiemomentje dit weekend dacht ik; ‘Je zit hier zoveel waardevols te ontwikkelen, maar nù help je daar nog niemand mee.’. Zucht. ‘Ik wilde toch praktisch en er toe doen? Wacht even, ik kan al heel veel doen, ik kan nu al leiders helpen in het realiseren van hun ambities!’.

Mijn eerste stap is (online) leiderschapscoaching.

De afgelopen jaren heb ik bewezen dat mijn kracht ligt in het coachen van managers, leiders en ondernemers met personeel.

 • Heb jij een leidinggevende rol?
 • Herken jij je in het profiel van de leider? (Zie hierboven beschreven, onder ‘online leergang leiderschap’)
 • Wil jij jezelf en daarmee jouw team en organisatie verder ontwikkelen?
 • Geloof je ook dat je hierin samen sterker staat dan alleen?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende nadere kennismaking of een (online) coachgesprek.

Dorianne Oerlemans is eigenaar van TeamInDialoog en werkzaam als (team)coach, leiderschapstrainer en organisatieadviseur. Ze is de bedenker en maker van LeiderschapInDialoog®.
Als veranderaar, vernieuwer en verbinder, werkt zij met flair, creativiteit en daadkracht. Haar stijl is transparant en doortastend.
Haar missie is; “Leiders en teams laten groeien en floreren in (persoonlijk) leiderschapsgedrag en succesvolle teamsamenwerking.”. Zij gelooft dat een leven lang leren daarvoor een belangrijke basis is.