Voor leiders, managers, bestuurders, ondernemers, (interne) adviseurs & consultants die de kracht van dialoog willen benutten in hun werk in organisaties en teams. Voor vrijmoedige en openhartige mensen, die niet schromen de interne dialoog te voeren. Iedereen die meer inzicht wil in effectief (persoonlijk) leiderschapsgedrag en succesvolle samenwerking van (management)teams. 
De masterclass die bovenstroom en onderstroom verbindt & (persoonlijk) leiderschapgedrag en dialoog samenbrengt.

Je leert in de 1-daagse Masterclass Leiderschap & Dialoog

De basisbeginselen van dialoog volgens de Lewis-methode van Deep Democracy. Je maakt kennis met een aantal werkvormen, waarmee jij in jouw werkpraktijk dialoog kan faciliteren. Je ziet welke impact bewuste en onbewuste groepsaspecten hebben op verandering, ontwikkeling en samenwerking in organisaties, teams en mensen. Bovenstroom en onderstroom worden samengebracht. Waarbij extra aandacht is voor de metaskills voor het organiseren en voeren van een constructief en inzichtgevend dialoog. Je gaat oefenen met gesprekstappen en besluitvormingsprocessen waarin de stem van de minderheid wordt meegenomen.

Om dit te kunnen doen is het van belang te weten waar de groep waarmee je werkt zich bevindt. Je maakt kennis met de bouwstenenen voor succesvol samenwerken in (management)teams.
Dialoog is één van de meest essentiele leiderschapsvaardigheden, die vaak nog onderbelicht of beperkt ontwikkeld is. Veel leiders, bestuurders, adviseurs en professionals zijn getraind en bedreven in delegeren, instructies geven, discussieren, debateren en het aandragen van adviezen en oplossingen. Constructief en inzichtgevend dialoog voeren of begeleiden vraagt om jezelf te organiseren. Je krijgt daarom in deze masterclass inzicht in gedragsontwikkeling,  de impact van jouw persoonlijk leiderschap en neutraliteit in een groep. Dit doen we aan de hand van het gedachtengoed van LeiderschapInDialoog®.

Voor wie?

 • Leiders, Managers
 • Bestuurders, Directieleden, Ondernemers
 • Adviseurs & Consultants
 • HR Professionals
 • Coaches & Trainers

Wat ga je doen?

 • Check-In
 • Gedachtengoed / theoretisch kader LeiderschapInDialoog®
 • Basisbeginselen Deep Democracy 
 • Aan de slag met werkvorm(en) van Deep Democracy
 • In dialoog en toepassen van kaartspel LeiderschapInDialoog
 • Check-Out

 

Masterclass Leiderschap & Dialoog

N

9:30 – 17:00 uur

N

Locatie: omgeving Breda

N

Tarief: € 297,– excl. BTW

N

Groepsgrootte minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Groepssamenstelling is afhankelijk van de inschrijvingen. Bij te weinig deelnemers wordt een nieuwe datum gepland. Daar kunnen de ingeschreven en nieuwe deelnemers zich voor aanmelden.

Inclusief:

N

Kaartspel LeiderschapInDialoog®

N

Boek Now we’re talking

N

TeamInDialoog tas met handige materialen

N

Koffie, thee & lekkers

N

Gezonde lunch (dieetwensen mogelijk)

N

Certificaat van deelname

Aanmelden

Vrijdag 3 november: 9:30 – 17:00

Is het voor jou niet mogelijk om je online aan te melden? Bijvoorbeeld omdat je werkgever betaald? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt binnen enkele dagen per e-mail de aanmeldgegevens, informatie en factuur.

Reviews

In september 2022 een toffe masterclass van Dorianne meegemaakt, samen met alumni van TIAS MPM/MME (2017). Dorianne legt op prettige en overtuigende wijze de beginselen van Deep Democracy uit en treedt op als sterke gespreksleider. Complexe vraagstukken kan zij goed duiden; ze benoemt daarin de kernvragen en gaat daar met haar eigen methode effectief mee aan de slag. Echt een aanrader voor organisaties die serieus werk maken van veranderprocessen en vanuit gedeelde waarden, door goed te luisteren, tot een optimaal resultaat willen komen.

Frans

Education Manager, (Fontys Hogescholen)